Emento Kaffen

Vores egen kaffe hedder IMAGINATION fordi vi hylder forestillingskraften. Desuden kan kaffe være en anledning til at tage en pause, hvor tankerne kan flyde frit, ligesom kaffe er en god måde at starte en dialog. Og ja ... så kan vi bare virkelig godt li' kaffe 😀

Emento IMAGINATION er ansvarlig produceret. Vi forestiller os, at du får en god smag i munden i mere end én forstand.

Se her, hvordan vi nørdede kaffe sammen og fandt frem til vores helt egen kaffeblend:

Musik: Mikkel Bech. Indspillet med Emento Preamp #0001

Emento IMAGINATION består af 45% Rwanda Imbizi, 45% Peru og 10% forestillingskraft.


Rwanda, Imbizi

Rwanda, Imbizi, coffee

Imbizi kaffen produceres af kooperativet The Women Coffee Extension (WCE) i Rwanda, der består af ca. 700 små lokale farmere og har til mål at give de kvindelige farmere en større stemme og bedre forhold.

WCE skaber bl.a. et fællesskab for de kvindelige farmere, hvoraf mange er enker eller forældreløse efter folkedrabet i 1994. Kvinderne er ofte eneforsørgere for deres familier, og WCE arbejder for at uddanne kvinderne for at få en bedre forståelse for værdikæden i kaffebranchen, således at deres egen kaffe kan blive midlet til at skabe en positiv social forandring i lokalsamfundet.

kilde: europakaffeogte.dk

Peru

Peru, coffee

Peru-kaffen stammer fra Cooperativa Agroindustrial Tropicals Products Of Pichanaqui, der består af 12 kaffeproducenter med det mål at øge værdien af deres produkter. Siden deres opstart i 2018 har denne kooperative og solidariske organisation arbejdet hårdt for at imødekomme behovene hos sine 168 producent-medlemmer, som nu spreder sig over flere forskellige provinser som Chanchamayo, Satipo og Oxapampa.

Medlemmerne arbejder nu med at producere kaffe i harmoni med naturen, ved at dyrke økologisk og tage andre bæredygtige tiltag for at genoprette biodiversiteten.

kilde: europakaffeogte.dk

Emento IMAGINATION er frugtig og fyldig med en lang og ansvarlig eftersmag.

Et mangfoldigt, fyldigt og økologisk kaffeblend. Kaffen er mellemristet og har en bund af kakao og nødder, balanceret med noter af stenfrugt og bær - og har en lang, ansvarlig eftersmag.

EUROPA - bæredygtig og ansvarlig kaffe

Med over 70 års erfaring inden for kaffe-branchen, har EUROPA styr på hele kaffeværdikæden. De har hjertet på det rette sted, når de indgår samarbejde med bønder og leverandører, og de tager højde for miljø og samfund under produktionen. Deres vision er at gøre bæredygtigt og ansvarligt produceret specialkaffe tilgængelig for så mange som muligt. I Brabrand ved Aarhus åbnede EUROPA i 2019 et kafferisteri, hvor områdets beboere er en del af driften.

Læs mere om EUROPA her: europakaffeogte.dk